Sestavine in surovine

Ker je kakovost naša prva zaveza

Prehrana in življenjski slog sta ključna dejavnika zdravja človeka. Pogosto se zavedamo, da z nepravilno prehrano škodimo zdravju, manj pa je znano, da prehrana lahko deluje tudi kot zaščitni dejavnik pred najrazličnejšimi boleznimi. Naš najpomembnejši nasvet je, da poskrbite za pestro in uravnoteženo prehrano. To pomeni, da morate s hrano v telo vnesti toliko energije, kolikor je porabite, zato morate količino in vrsto hrane prilagoditi svojemu življenjskemu slogu in obsegu telesne aktivnosti. Če se lotite spremembe vašega načina prehranjevanja, to storite postopoma, z veliko volje in vztrajnosti, ter brez ekstremnih sprememb. Začnite z majhnimi koraki, ki vas bodo pripeljali do velikih ciljev.

Vitaminsko mineralne mešanice

Valeovita  razvija koncepte za specifične ciljne skupine, ki so prilagojeni individualnim zahtevam vaših potrošnikov.

Osnovna dejavnost Valeovita je razvoj visokokakovostnih vitaminskih in mineralnih predmešanic za obogatitev izdelkov svetovne industrije hrane, pijač in dodatkov. Te mešanice mikrohranil so zasnovane tako, da ustrezajo trendom zdravja in življenjskega sloga ter so prilagojene parametrom izdelka in proizvodnim procesom strank.

Dive In

Mikrohranila

V družbi Valeovita imamo obsežen portfelj sestavin za prehranska dopolnila z blagovno znamko in lastnimi blagovnimi znamkami za široko paleto segmentov naravnih izdelkov in aplikacij, vključno s prehranskimi dopolnili, hrano in pijačo, kozmetiko in zdravjem hišnih ljubljenčkov.

SESTAVINE

Superživila

Superživilo je katero koli od različnih prehranskih dopolnil ali sestavin ali živil, ki vsebujejo močne koncentracije vitaminov in drugih snovi, namenjenih odpravljanju pomanjkanja hranil v telesu.

Read More

ValMar Kolagen – ribji

Valmar Ribji kolagen: Kolagen peptid – razkritje največjega prehranskega čudeža

ValMar kolagen, pravo čudo narave, se ponaša z edinstvenim naborom lastnosti, ki ga odlikujejo kot izjemno učinkovito sestavino za zdravje in prehrano. Njegova izjemno nizka molekulska masa je osnova njegove izjemne biološke razpoložljivosti, ki telesu omogoča, da zlahka absorbira in izkoristi njegove koristi. To pomeni učinkovito in uspešno podporo različnim vidikom dobrega počutja.

Poleg tega ima naš ribji kolagen izjemno lastnost – je popolnoma brez vonja in okusa. Zaradi tega je vsestranski dodatek k številnim živilskim izdelkom, saj brez težav poveča njihovo hranilno vrednost, ne da bi spremenil njihov okus. Njegova topnost v vodi še povečuje njegovo prilagodljivost, saj se brez težav vključi v napitke, jogurte in druge tekoče formulacije.
Ena od glavnih značilnosti ribjega kolagena je njegova izjemna vsebnost beljakovin. V primerjavi z drugimi viri kolagena ValMar – ribji kolagen peptid kraljuje na vrhu, saj vsebuje najvišji odstotek beljakovin. Že samo to dejstvo poudarja njegov pomen kot vrhunske izbire za tiste, ki iščejo močne beljakovinske dodatke.

Vendar se privlačnost ValMar kolagena s tem ne konča. Njegov aminokislinski profil priča o izjemni kakovosti. Zajema celoten spekter esencialnih aminokislin, ki so prisotne v optimalnem razmerju. Ta celovit nabor aminokislin prispeva k njegovim celostnim koristim za zdravje, zato je dragocen za spodbujanje vitalnosti kože, podpiranje zdravja sklepov in pomoč pri obnovi tkiv.
Na področju zdravja in prehrane je ribji kolagen pravi pionir. Zaradi izjemno nizke molekulske mase, brezhibne biološke uporabnosti, nevtralnega značaja in topnosti se brez težav vključuje v živilske izdelke in prehranska dopolnila ter brezkompromisno bogati njihovo vrednost. Njegova neprekosljiva vsebnost beljakovin in profil aminokislin poudarjata njegovo zavezanost k odličnosti, kar mu daje status vrhunske sestavine najvišje kakovosti. Podajte se na pot dobrega počutja z ribjim kolagenom in odkrijte brezmejni potencial, ki ga skriva za živahno in uspešno življenje.

Kolagen v prahu, pridobljen iz živalskih virov je vsestransko uporabno prehransko dopolnilo, ki se lahko uporablja za izdelavo različnih izdelkov za spodbujanje zdravja kože, sklepov in splošnega zdravja. V nadaljevanju so predstavljene nekatere pogoste oblike prehranskih dopolnil, ki jih je mogoče izdelati z uporabo kolagena v prahu:

1.         Kolagenske kapsule: Kolagen v prahu se lahko enkapsulira v tablete ali kapsule, ki jih je lahko pogoltniti. Ta dopolnila so priročna za vsakodnevno uživanje in zagotavljajo nadzorovan odmerek kolagena za podporo elastičnosti kože, zdravja las in delovanja sklepov.

2.         Beljakovinske ploščice s kolagenom: Kolagen je lahko vključen v beljakovinske ploščice, ki so odlična izbira za posameznike, ki želijo povečati vnos beljakovin in hkrati izkoristiti prednosti kolagena za zdravje kože in sklepov. Te ploščice so idealne za hiter prigrizek na poti.

3.         Kolagenske pijače ali sirupi: Kolagen v prahu lahko zmešamo z vodo, sokom ali smoothiji in tako pripravimo napitke, bogate s kolagenom. Ti napitki so prijeten način, da ostanete hidrirani, hkrati pa negujete kožo, lase in nohte.

4.         Dopolnila s kolagenom v prahu: Kolagen v prahu lahko uživate samostojno, tako da ga zmešate z vodo, kavo, čajem ali drugimi napitki. Ta čista oblika kolagena je vsestransko uporabna in jo lahko brez težav vključite v svoj vsakdanjik.

5.         Kolagenske žvečilke: Kolagenski gumiji so okusen in priročen način za vključitev kolagena v prehrano. Pogosto so aromatizirani ter na voljo v različnih oblikah in velikostih, zato so privlačni tako za otroke kot odrasle.

6.         Živila, obogatena s kolagenom: Kolagen lahko dodajamo tudi različnim živilom, kot so juhe, enolončnice in pecivo, da bi povečali vsebnost beljakovin in zagotovili morebitne koristi za zdravje. Ta živila so lahko prefinjen način za uvedbo kolagena v vašo prehrano.

7.         Kolagenska dopolnila z dodanimi vitamini in minerali: Nekateri kolagenski dodatki so oblikovani z dodatnimi vitamini in minerali, ki dopolnjujejo koristi kolagena. Tako je na primer pogosto dodan vitamin C, ki poveča proizvodnjo kolagena v telesu.

Zaradi vsestranskosti kolagena v prahu in potencialnih koristi za zdravje je priljubljena izbira za posameznike, ki želijo izboljšati svoje splošno počutje. Pred dodajanjem katerega koli prehranskega dopolnila v prehrano se je priporočljivo posvetovati z zdravstvenim delavcem, da se prepričate, da je usklajeno z vašimi posebnimi zdravstvenimi cilji in potrebami.

Vitamini in minerali

Čeprav so potrebni le v majhnih količinah, so nujni za zdravo in pravilno delovanje našega organizma. Raznolika in pesta prehrana najbolj pripomoreta k zadostnemu vnosu vseh vitaminov in mineralov.

Book Lessons

MicroActive CoQ10

Koencim Q10 je vitaminu podobna snov, topna v maščobi, ki se nahaja v mitohondrijih skoraj vseh celic v telesu. Uporablja se v verigi prenosa elektronov, procesu aerobnega celičnega dihanja, ki ustvari 90-95 % energije, ki jo porabi telo.* Je tudi močan antioksidant.*

take a tour

Rastlinski izvlečki

Rastlinski izvlečki so zmesi večjega števila (bioaktivnih) spojin. Tako izvorna rastlinska droga kot postopek izdelave, vključno z načinom ekstrakcije, vrsto ekstrakcijskega topila in razmerjem med drogo in topilom, pomembno vplivajo na sestavo izvlečka. Slednja je ključna za želeno biološko aktivnost.

Book Lessons