Alpha-Vital™

logo_final Aplha VITAL

 

 

 

 

Alpha-Vital TM (AHCC – Active hexose correlated compound) je aktivna sestavina prehranskih dopolnil.

AHCC je ena najbolj raziskanih naravnih sestavin, ki učinkuje na imunski sistem. Njegovo delovanje podpira več kot 20 kliničnih študij opravljenih na ljudeh in živalih. O delovanju AHCC je objavljenih več kot 30 člankov v znanstvenih revijah, ki jih indeksira Pub Med. V povezavi z delovanjem AHCC je bilo opravljenih več kot 100 predkliničnih in kliničnih študij.

AHCC je vodilna alternativna terapija rakavih obolenj na Japonskem, uporablja se jo v stotinah klinikah namenjenih zdravljenju raka v Aziji.

Zaradi raziskanih učinkov na imunski sistem se AHCC uporablja v več kot 700 klinikah po svetu kot standardni protokol za zniževanje tveganja bolnišničnih okužb.

AHCC kot prehransko dopolnilo uživa več deset tisoče zdravih ljudi na Japonskem in po svetu v borbi proti tvorbi abnormalnih celic, ki bi se lahko razvile v rakavo tkivo ter z namenom preprečevanja kroničnih obolenj in infekcij.

 

Pridobivanje AHCC

Moderna biotehnologija lahko podpre moč narave. To dokazuje AHCC, ki je unikaten, visoko potenten ekstrakt zdravilnih gob, narejen s pomočjo napredka moderne biotehnologije.

Proizvodnja AHCC je izpopolnjena s 4 inovacijami.

  1. Identifikacija specifične podvrste zdravilne gobe, katere ekstrakt ima superiorno aktivacijski vpliv na NK celice.
  2. Kultivacija celičnih kultur micelija, s katero se zagotovi, da je vsaka serija genetsko identična izvorni super gobi.
  3. Patentiran proces kultivacije, ki izboljša absorpcijo in klinično učinkovitost.
  4. Potrjevanje identitete gob preko DNA testiranja.

Zdravilne lastnosti določenih vrst gob so dobro poznane. Njihova aktivnost je predvsem posledica naravnih polisaharidov – zlasti alfa glukanov. Kakor se je izkazalo v raziskavah, alfa glukani povečajo aktivnost celic naravnih ubijalk (natural killer cell). Te celice so prva obrambna linija telesa pred okuženimi ali mutiranimi celicami, vsaka snov, ki lahko poveča njihovo aktivnost signifikantno vpliva na imunski odziv.

Z namenom izkoristiti in hkrati nadzorovano uporabiti zdravilno moč gob je japonsko biotehnološko podjetje skupaj z znanstveniki Univerze v Tokiu testiralo stotine podvrst medicinskih gob, da bi našli tiste, z največjim vplivom na aktivnost celic naravnih ubijalk. Ko so našli najbolj potentno podvrsto so jo shranili v ISO certificiranem laboratoriju, da bi zaščitili njeno gensko integriteto.

S pomočjo celičnih kultur se ščiti integriteto DNA. Namesto običajnega postopka, v katerem se zdravilne gobe pridobivajo s pomočjo tvorbe spor, se pri AHCC uporablja delitev s pomočjo celičnih kultur. Tako se zagotovi originalen genski material, ki je enak matični super-gobi, kljub veliki količini končne celične kulture (15000 litrski tank).

Encimski proces razvit z namenom izboljšanja absorpcije. Polisaharidi gobe so pri svojih 500 tisoč Daltonih preveliki da bi jih telo človeka učinkovito absorbiralo. Zato se v postopku pridobivanja AHCC celično kulturo skupaj z hranljivim medijem prenese v ločen inkubacijski zalogovnik, v katerem se s pomočjo encimov iz celic gobe zmanjša molekularno težo polisaharidov. Tako 74% suhe snovi AHCC predstavljajo oligosaharidi, 20% od katerih v obliki α-1-4-glukanov in njihovih acetiliranih oblik z povprečno molekularno maso 5000 Daltonov. Prisotnost teh acetiliranih alfa glukanov z največjo molekularno težo 5000 Daltonov se smatra za atribut AHCC, ki omogoča superiorno absorpcijo in visoko klinično učinkovitost.

DNA testiranje potrjuje genetsko identiteto. Ker je vsaka serija AHCC zrasla iz micelija iste super-gobe, razvite pred več kot 20 leti, je genetsko enaka izvorni kulturi gobe. Podjetje Amino-Up Chemicals genetsko enakost zagotavlja tudi z rutinskim DNA testiranjem.

Vse te inovacije so omogočile proizvodnjo unikatno učinkovitega nutracevtičnega izdelka, ki izvira iz narave, kar dokazuje dejstvo, da je AHCC podprt v več kot 20 kliničnih študijah, ki prikazujejo njegove učinke na imunski sistem.

 

Učinki AHCC

V raziskavah je bilo ugotovljeno, da ima AHCC splošne pozitivne učinke na imunski sistem pri glodavcih in pri ljudeh ter antioksidativne učinke. V kliničnih študijah, opravljenih na ljudeh je bilo prikazano, da AHCC z minimalnimi stranskimi posledicami lahko izboljša imunske parameter pri ljudeh z slabšim delovanjem imunskega sistema, kot so ostareli in bolniki z rakom. Imunska stimulacija se izraža preko povečanja števila in aktivnosti dendritskih celic, aktivacije celic naravnih ubijalk ter na funkcijo CD4+ in CD8+ T limfocitov. Ti parametri so dokazano pomembni pri imunskem nadzoru tumorskih celic.

AHCC in imunski sistem

AHCC stimulira imunski sistem – poveča njegovo aktivnost – predvsem učinkuje na prirojeni imunski sistem, ima pa tudi vplive na pridobljen imunski sistem.

Imunski sistem je mreža celic, tkiv in molekul, namenjen zaščiti telesa pred številnimi zunanjimi in telesu lastnimi škodljivimi agensi. Ta zaščitni mehanizem pred škodljivimi mikrobi in telesu lastnimi patogenimi vplivi se v splošnem deli na dva osnovna tipa reakcij: reakcije prirojene imunosti in reakcije pridobljene imunosti. Na pridobljeno in prirojeno imunost torej lahko gledamo kot na dva enako pomembna aspekta imunskega sistema.

Prirojeni imunski sistem je prva obrambna linija pred patogenimi mikrobi. Je tudi prva obramba pred telesu lastnimi škodljivci, kakršne so poškodovane celice, ki se lahko razvijejo v rakavo tkivo.

Različne klinične raziskave so pokazale, da dodajanje AHCC v prehrano vpliva na imunski sistem. Raziskave so bile opravljene v povezavi z vplivom AHCC na imunski sistem pri zdravih odraslih osebah, pri osebah z različnimi oblikami raka ter pri osebah zdravljenih s kemoterapijo.

Rezultati raziskav opravljenih na zdravih in obolelih ljudeh kažejo na to, da AHCC vpliva na aktivnosti dendritskih celic, aktivacijo celic naravnih ubijalk ter na funkcijo CD4+ in CD8+ T limfocitov. Kot vemo so te celice pomembne pri zaščiti telesa pred infekcijami. Dendritske celice in celice naravne ubijalke pa so izredno pomembne tudi pri prepoznavanju in uničevanju degeneriranih ter mutiranih, telesu lastnih celic, ki bi se lahko razvile v rakasto tkivo.

 

AHCC pri rakastih obolenjih ter ob kemoterapiji

Zelo spodbudni rezultati raziskav kažejo številne pozitivne učinke AHCC pri bolnikih z agresivno obliko raka – hepatocelularnim karcinomom (HCC). Pri bolnikih z HCC se je po uživanju AHCC izboljšalo delovanje jeter, zmanjšal se je ponoven pojav HCC po operaciji ter podaljšala preživitvena doba pacientov po operaciji HCC, brez stranskih učinkov.

Dodajanje AHCC bolnikom z različnimi oblikami raka se je pokazalo za pomoč pri odpravljanju stranskih učinkov kemoterapevtikov.

Raziskave kažejo tudi pozitivne učinke AHCC povezane z preživitveno dobo pri pacientih z začetnim stadijem raka na želodcu ali na debelem črevesu, izboljšano prognozo v stadiju IV raka na prsih, kažejo pa se tudi učinki pri raku prostate.

Zakaj je uživanje AHCC koristno pri bolnikih obolelih za rakom: Ker kemoterapevtiki znižajo delovanje celic naravnih ubijalk, AHCC pa stimulira delovanje teh celic pri zdravih populaciji in pri obolelih za različnimi oblikami raka. Celice naravne ubijalke pa so pomembne pri odstranjevanju rakavih celic.

V primerjavi z drugimi prehranskimi dodatki ima AHCC boljše učinke na aktivnost celic naravnih ubijalk, tudi kadar se ga dodaja v času ko poteka zdravljenje s kemoterapevtiki. Poleg tega je AHCC varen za uporabo v kombinaciji z večino kemoterapevtikov. Pozorni bi morali biti le na kombinacijo s tistimi kemoterapevtiki, ki se metabolizirajo preko CYP450 2D6 (doxorubicin, ondansetron).

 

AHCC in infekcije

AHCC lahko vpliva na imunski odziv v primeru virusnih infekcijah. Pri glodavcih se je s pomočjo AHCC izboljšala preživitvena doba pri različnih akutnih virusnih infekcijah (influence in ptičja gripa).

Uživanje AHCC ima pozitivne učinke na imunski odziv po vakcinaciji za influence. V raziskavi opravljeni na starejši populaciji se je po vakcinaciji v primerjavi z kontrolno skupino povečal titer protiteles in izboljšala populacija limfocitov. AHCC torej deluje na imunski sistem tako pri skupinah ljudi, ki so imunsko slabše sposobni, kot so starejši in oboleli za rakom.

 

Drugi učinki AHCC

Raziskave o raznovrstnih učinkih AHCC še vedno potekajo. Do sedaj so bili odkriti antioksidativni, proti-vnetni (pri kolitisu) prebiotični in hepatoprotektivni učinki pri glodavcih in ljudeh.

 

AphaVITAL (AHCC) ekskluzivno pri Valeovita. Pokličite nas za vzorce in dodatno dokumentacijo.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com